Alles over een groendak

23 augustus 2022
Groendak

Met groendak creëer jij een mooie tuin op je dak! Een groendak zorgt voor natuurlijke isolatie en verlengt de levensduur van je dakbedekking. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder in deze blogpost!

De vele voordelen van een groendak

Groendak is perfect om aan te laten leggen op je platte dak. Naast dat een groendak er mooi uitziet, heeft het nog vele andere voordelen. Zo verhoogt het de levensduur van je dakbedekking, zorgt het voor een natuurlijke isolatie en heeft het een positieve invloed op het milieu.

Een groendak absorbeert regenwater, waardoor het een isolerende en verkoelende werking heeft. Hierdoor hoef je niet per se extra dakisolatie aan te brengen, en is het de perfecte manier om je platte dak te isoleren. Een groendak heeft een gemiddelde levensduur van 55 tot 60 jaar.

Een groendak is voor jezelf ook heel gezond: zo verlaagt het de omgevingstemperatuur, doordat de planten het zonlicht absorberen. Deze planten filteren ook fijnstof uit de lucht, en zetten CO2 om in zuurstof. Een groendak werkt dus goed voor luchtzuivering!

Intensief of extensief groendak?

Een intensief groendak is bekleed met struiken, bloemen en soms zelfs bomen. De extensieve variant bevat kleine, lichte planten. Denk aan mossen en vetplanten. Een intensief groendak heeft meer onderhoud nodig, doordat je de planten moet snoeien, water geven en moet bemesten.

Wil je voor een echt tuin gevoel gaan? Kies er dan voor om een intensief groendak aan te laten leggen. Hou je er niet van om er veel onderhoud van te hebben, kies dan voor een extensief groendak. Een ervaren dakwerker kan je hier verder over informeren!

Wat kost het om een groendak aan te leggen?

Voor een extensief groendak betaal je rond de € 60,- tot € 65,- euro per m ². Ga je liever voor een intensief groendak met struiken en bloemen, dan betaal je gemiddeld tussen de € 100,- tot €120,- per m².

Daarnaast moet je ook rekening houden met een goede ondergrond voor je groendak. Denk hierbij aan EPDM en PVC. De kosten voor het aanleggen van EPDM kost ongeveer € 95,- tot € 125,- per m² en voor PVC betaal je gemiddeld € 75,- tot € 95,- per m². Hierdoor is het een dure kostenpost, maar verleng je met een groendak de levensduur van je dakbedekking tot wel 60 jaar!

Bron: https://dakdekkersgids.nl/dakbedekking/

Facebook
Twitter
LinkedIn