Buitenmuur stucen: werkwijze

24 augustus 2022
Buitenmuur stucen

Als je jouw buitenmuur wil laten stucen en een professioneel stukadoor hiervoor inschakelt ben je zeker van een langdurig schitterend resultaat. Deze vakmensen weten precies hoe ze een buitenmuur een strakke nieuwe uitstraling kunnen geven. 

Daarnaast doet het je muur ook qua onderhoud ten goede op de langere termijn, omdat een goed gestucte muur beschermd is tegen allerlei weersinvloeden en door de optimale versteviging langer meegaat. Benieuwd hoe een stukadoor precies te werk gaat? Ontdek het in dit artikel!

Een buitenmuur stucen: werkwijze en technieken

Een stukadoor kan op verschillende manieren te werk gaan om jouw buitengevel of muur aan de buitenkant te optimaliseren en af te werken. Soms is er alleen pleisterwerk nodig, dan wordt er vast cement aangebracht en worden ruwe randen glad gemaakt. Dit kan relatief snel gebeuren met de nodige apparatuur en is ook niet al te duur.

Ook kan een stukadoor kiezen voor het creëren van een gewenst patroon of reliëf in je wand door middel van het toepassen van een schuurtechniek. Met een speciale soort spons wordt het opgedroogde stucwerk afgeschuurd wat een mooi egaal effect geeft. Ook blijft het geheel waterdicht, precies in de staat zoals jij het wil!

Tot slot heb je nog de techniek genaamd spachtelputz. Dit is een materiaal dat uit bindmiddel en marmerkorrels bestaat en een ideale pleister is voor buitenmuren. Hierbij ben je er zeker van dat jouw muur geheel krasvrij blijft en in ieder weertype de originele staat behoudt. Bovendien geeft het een prachtige afwerking. Het wordt ook wel een sierpleister genoemd. 

Prijsindicatie

De uiteindelijke totaalprijs die je aan een vakkundige stukadoor betaalt wordt bepaald op basis van een aantal factoren. De staat van je woning en hoe oud je huis is speelt hierin een rol, of het gaat om een nieuwbouwwoning of een wat ouder huis dat je wil renoveren, het wandoppervlak en de soort ondergrond. Daarnaast hangt het er vanaf welke techniek wordt toegepast en of je bijvoorbeeld de wanden alleen wil laten stucen of ook wil laten sauzen. 

Wanneer je je afvraagt wat jouw project ongeveer zal gaan kosten is het verstandig om een prijs te berekenen op basis van jouw persoonlijke wensen en situatie, dit kun je online via de website van stukadoor expert eenvoudig invullen! 

Facebook
Twitter
LinkedIn