Deze machines maken je volgende klussen gemakkelijker

26 januari 2022
Deze machines maken je volgende klussen gemakkelijker

Wanneer je aan metaalbewerking doet kun je ervoor kiezen om een aantal machines aan te schaffen die dit werk een stuk makkelijker kunnen maken. Hoeveel het gebruik van machines essentieel is voor grote bedrijven die enorme hoeveelheden producten produceren is de aanschaf van deze machines zeker niet alleen weggelegd voor hele grote bedrijven. Wanneer je maar een of enkele producten per keer produceert zijn er namelijk ook een aantal machines die dit werk een stuk makkelijker kunnen maken. De machines waaraan je kunt denken zijn onder andere een kantbank en een draaibank, er zijn verschillende versies van deze machines en ook verschillende bedrijven die deze machines verkopen. 

Zo werkt een kantbank

Een kantbank wordt gebruikt voor het bewerken van platen van verschillende soorten materiaal door deze platen te buigen. De machine wordt aangestuurd door bepaalde software afhankelijk van de kantbank waarmee je elk onderdeel apart kunt besturen. Tegenwoordig is er een nieuw soort kantbank die in het bezit is van een beter systeem en verbeterde motoren waardoor de druk die wordt uitgeoefend om het materiaal te buigen gelijkmatiger wordt verdeeld. Deze motoren staan daarnaast alleen aan wanneer de kantbank ook daadwerkelijk wordt gebruikt en dit is dus een stuk duurzamer. Veel bedrijven hebben tegenwoordig kantbank te koop die beschikt over dit nieuwe systeem. 

Zo werkt een draaibank

Een van de machines die klussen een stuk makkelijker zouden kunnen maken is dus een draaibank cnc. Deze draaibanken worden gebruikt voor rond materiaal en worden gestuurd door een computer waardoor elk product van dezelfde hoge kwaliteit zal zijn. De draaibanken zijn te besturen aan de hand van verschillende besturingssystemen. Draaibanken zijn te verkrijgen in twee verschillende versies. Voor de meeste mensen is een draaibank die een of enkele producten kan produceren al voldoende, deze machines maken gebruik van eenvoudigere computerbesturing. Verschillende draaibanken verschillen daarnaast ook in de hoeveelheid posities waarin ze het product kunnen brengen en bewerken. Tenslotte beschikken de meeste draaibanken ook nog over meetmateriaal.  

De aanschaf van machines

Wanneer je hebt besloten dat je een van deze machines wilt gaan aanschaffen om de metaalbewerking gemakkelijker te maken is het van belang dat je onderzoek doet naar welke machine je precies wilt aanschaffen aangezien er dus meerdere versies zijn. Mocht je hier zelf nog over twijfelen dan kun je contact opnemen met een van de verkoopbedrijven. Deze bedrijven hebben jarenlang ervaring met de machines en kunnen je daarom het beste advies geven over welke machine het beste past bij de projecten die jij wilt gaan uitvoeren. Daarnaast is het altijd een goed idee om een afspraak te maken met het bedrijf waar je de machine wilt aanschaffen om de machine eerst in het echt te zien. 

De verkoop van machines

Wanneer je een machine al langere tijd in bezit hebt en je wilt bijvoorbeeld meer producten gaan produceren dan kan het zo zijn dat je toe bent aan een andere versie van de machine. Ook kan het zo zijn dat je tot de conclusie bent gekomen dat je een nieuwere machine wilt aanschaffen of een machine die beschikt over meerdere opties. In veel gevallen zal het zo zijn dat de machine die je nu in bezit hebt nog in een prima staat is en deze nog goed functioneert. Je kunt er dan over nadenken om de oude machine te verkopen wanneer je een nieuwe machine gaat aanschaffen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Aanhangwagen

Verschillende aanhangers

Ben je opzoek naar kwalitatief goede aanhangers? Dan heb je genoeg keuze op de aanhangermarkt. Zo kun je kiezen uit...

Lees meer