Wat kost een dakdekker? En handige bespaartips!

27 juli 2023

Het dak van je woning is een van de belangrijkste onderdelen van je woning. Het dak moet bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Een dak zelf vervangen of repareren is vaak onbegonnen werk. Daarom is het slim om een dakdekker in te schakelen als je te maken hebt met schade aan je dak of veroudering van je dak. Een dakdekker voert verschillende werkzaamheden uit, zoals het aanleggen van een nieuw dak, het isoleren van daken of het repareren van daken.

 

 Het inhuren van een dakdekker brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Lees op deze pagina meer over de kosten van een dakdekker en handige bespaartips.

 

Kosten van een dakdekker

 Een gemiddeld uurloon van een dakdekker ligt tussen de €35,- tot €45,- per uur. Hiernaast zijn er ook materiaalkosten die je moet betalen. Ook moet je rekening houden met het werktempo van de dakdekker zelf, als de dakdekker een laag werktempo heeft zullen de kosten ook omhoog gaan. De kosten zijn natuurlijk ook afhankelijk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Voor kleine kluswerken, zoals een dakreparatie, rekent een dakdekker een lager uurloon. In dit geval betaal je tussen de €35,- tot €40,- per uur.

 

Wanneer je grote dakwerken laat uitvoeren, zoals het aanleggen van een nieuw dak, gaan de kosten ook omhoog. De kosten liggen dan tussen de  €30,- en €45,- per uur. Nog een factor waar je rekening mee moet houden is de ervaring van een dakdekker. Een dakdekker met meer ervaring vraagt meestal een hoger uurloon. Hier lees je meer over de kosten van een dakdekker: https://www.dedakspecialist.nl/kosten-dakdekker/

 

Wat kost een dakdekker per m²? 

In veel gevallen werken dakdekkers niet met een uurloon, maar met een vaste prijs per m². De kosten zijn in dit geval weer afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Gemiddeld kost een dakdekker €150,- tot €350,- per m². Voor een plat dak zijn de kosten lager dan voor een hellend dak. Bij een hellend dak liggen de kosten tussen de €75,- en €130,- per m². Bij een plat dak liggen de kosten tussen de €75,- en €100,- per m². Gemiddeld ligt de prijs van een dakdekker rond de €12,- tot €15,- per m².

 

Kosten dakdekker per m²

 

Klus Omschrijving Gemiddelde kosten per m²
Dakreparatie plat dak Zwakke delen vervangen €250,- tot €300,- per m².
Dakreparatie hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m².
Dakrenovatie plat dak Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen nieuwe dakbedekking. €75,- tot €100,- per m².
Dakrenovatie hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen nieuwe dakbedekking. €75,- tot €130,- per m².
Dakonderhoud Reinigen van dak en afvoeren van vuil, dakinspectie en schoonmaken en controleren dakgoten. €12,- tot €15,- per m².

 

Handige bespaartips

Nu heb je een idee van de kosten van een dakdekker. Het is natuurlijk ook fijn om te weten hoe je kunt besparen op deze kosten. Hieronder vind je enkele bespaartips:

  • Werk samen met de buren: wanneer je in een rijtjeshuis woont is het verstandig om eerst met je buren te overleggen. Stel je voor de buren willen ook gebruik maken van een dakdekker dan kunnen jullie de kosten delen. 
  • Subsidies: voor het isoleren van je dak gelden er bepaalde subsidies, maar er zijn ook andere subsidies te verkrijgen, bijvoorbeeld voor het wit maken van je dak. 
  • Dakdekkersbedrijf uit de buurt: zoek een dakdekkersbedrijf bij jou uit de buurt. Hierdoor bespaar je op de voorrijkosten van de dakdekker. 
Facebook
Twitter
LinkedIn