Houtpellets bestellen: alles wat je moet weten

26 april 2023
Houtpellets bestellen: alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een duurzame manier om je huis te verwarmen, dan zijn houtpellets een goede optie. Maar wat zijn houtpellets precies en waar moet je op letten als je ze wilt bestellen? In dit artikel leggen we alles uit over het bestellen van houtpellets, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn kleine staafjes geperst houtafval, die gebruikt kunnen worden als brandstof voor pelletkachels. Het houtafval wordt samengeperst tot staafjes met een diameter van 6 of 8 mm en een lengte van 10 tot 40 mm. Houtpellets zijn een duurzame brandstof, omdat ze gemaakt worden van houtafval dat anders weggegooid zou worden. Bovendien zijn ze CO2-neutraal, omdat de CO2 die vrijkomt bij de verbranding van houtpellets weer opgenomen wordt door nieuwe bomen.

Waarom houtpellets bestellen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor houtpellets als brandstof voor je pelletkachel. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Duurzaam: houtpellets worden gemaakt van houtafval en zijn CO2-neutraal.
  • Efficiënt: houtpellets hebben een hoog rendement en branden langer dan gewoon hout.
  • Makkelijk in gebruik: houtpellets zijn handig verpakt en eenvoudig te doseren.
  • Schoon: houtpellets produceren weinig as en stof.

Waar moet je op letten bij het bestellen van houtpellets?

Als je houtpellets wilt bestellen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

1. Kwaliteit

Let bij het bestellen van houtpellets op de kwaliteit. Kies voor pellets met het ENplus A1-certificaat. Dit betekent dat de pellets aan strenge eisen voldoen en van hoogwaardige kwaliteit zijn.

2. Verpakking

Houtpellets worden meestal geleverd in zakken van 15 of 20 kg. Let op de verpakking: deze moet stevig zijn en de pellets goed beschermd houden tegen vocht.

3. Levering

Houtpellets worden meestal geleverd op pallets. Let op de levertijd en of de levering bij jou thuis afgeleverd kan worden.

4. Prijs

De prijs van houtpellets kan sterk variëren. Let op de prijs per kilogram en vergelijk verschillende aanbieders.

Houtpellets bestellen: waar kan dat?

Houtpellets zijn verkrijgbaar bij verschillende leveranciers. Hieronder vind je een aantal bekende leveranciers van houtpellets:

    • 123hout.nl
  • De Haardhout Handelaar
  • Plospan
Facebook
Twitter
LinkedIn