De meest voorkomende woningrenovaties

23 augustus 2022
woningrenovaties

De tijd na de zomer is het meest populair als het gaat om renovaties en verbouwen. Dit komt omdat er weer geld kan worden gespaard voor de investering in een renovatie. Er zijn een hele hoop soorten renovaties die uitgevoerd worden, maar welke zijn het meest populair?

Dakwerken

De nummer één voor de Nederlander is een dakrenovatie. Dit heeft een hele goede reden: veel Nederlanders willen hun dak klaar maken voor het vervelende weer van de herfst en winter. Daarbij wordt er ook steeds meer nagedacht over zonnepanelen, er wordt dan ook vaak gekozen voor een combinatie met een dakrenovatie.

Een dakrenovatie is daarbij dus veruit de meest populaire keuze – de combinatie van het willen verduurzamen en de koude periode zorgt voor grote drukte bij dakdekkersbedrijven in heel Nederland.

Keukenrenovatie

Na de dakwerken wordt er vaak gekozen voor keukenrenovatie. De keuken wordt vaak gezien als het hart van de woning. Hoe je het ook ziet: de keuken is één van de meest belangrijke locaties van elk huis. Alhoewel een keukenrenovatie vaak duur uitvalt, is het voor veel Nederlanders toch van groot belang dat ze een droomkeuken hebben in hun woning.

De meest voorkomende aanpassingen zijn het veranderen van de apparatuur, keukenblad en het toevoegen van een keukeneiland.

Gevelrenovatie

Ook de gevelrenovatie staat bovenaan het lijstje. Veel denken er niet over na, tot het nodig is: het renoveren, of restaureren, van de gevel. Bij een gebrekkige gevel kan er veel kou het huis binnendringen. Met de stijgende gasprijzen is dit nog vervelender dan normaal.

Naast het verliezen van warmte kan een gebrekkige gevel ook zorgen voor vochtproblemen, wat betekent dat er naast het inschakelen van een gevelspecialist ook een vochtspecialist nodig is. Deze urgentie zet gevelrenovatie in het rijtje meest populaire renovaties.

Niet zelf doen, maar uitbesteden

En zoals de typische Nederlander het doet: liever uitbesteden dan zelf doen. Heerlijk achteruit zitten en genieten hoe de renovatie voor je wordt uitgedacht en uitgevoerd. Zo kan er optimaal worden genoten voor, tijdens en na de renovatie. Wil je het ook uitbesteden? Via het internet vind je makkelijk een specialist. Bijvoorbeeld op De 10 Beste, een verzamelsite voor de beste vaklui van Nederland.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Behangtips om zonder zorgen te behangen

Behangtips

Behangen is een geweldige manier om persoonlijkheid en stijl aan je kamer toe te voegen. Door de vele ontwerpen die...

Lees meer