Deze verbouwingen zorgen voor een waardevermeerdering van je huis

22 maart 2023
verbouwingen

Ben jij al een tijdje aan het nadenken om een verbouwing aan jouw huis te doen, maar weet je niet zo goed waar je het meeste baat bij hebt? Ondanks dat je vooral een verbouwing aan jouw huis moet doen voor jezelf, is het altijd mooi meegenomen dat de aanpassingen direct de waarde van jouw huis doen laten stijgen. Dit komt vooral goed van pas wanneer je jouw huis in de toekomst wilt verkopen. Niet iedere soort verbouwing levert hetzelfde effect op. Wil jij jouw huis laten schatten met het doel om een hogere waarde te ontvangen, dan hebben we in dit artikel een aantal verbouwing op een rijtje gezet die direct zorgen voor waardevermeerdering van jouw huis.

Het plaatsen van een nieuwe keuken

Mensen die een huis kopen zijn steeds vaker op zoek naar een kant-en-klaar huis. Ondanks dat het renoveren nog steeds een populaire activiteit is, zijn de meeste mensen niet meer op zoek naar een grote verbouwing. Ben jij op zoek naar een relatief goedkope verbouwen die nog steeds een mooi rendement oplevert? Kies dan voor een verbouwing van de keuken.  Let daarbij goed op dat je kiest voor kwalitatieve apparatuur. De kwaliteit van de keuken draagt namelijk het meeste bij aan een waardevermeerdering. Kies bijvoorbeeld voor een keukenblad van natuursteen, voor apparatuur van een erkend merk, enzovoorts.

Het verduurzamen van jouw woning

Door de stijging in energie- en gasprijzen, zijn mensen steeds meer op zoek naar duurzame woningen. Ga eens na wat voor isolatie jouw huis momenteel heeft en waar je nog op kunt winnen. Laat bijvoorbeeld dakisolatie plaatsen. Daarnaast is het ook waardevol om zonnepanelen te overwegen. Zodra jij de isolatie verbeterd hebt en je gebruik maakt van groene energie, dan gaat het energielabel van jouw huis direct omhoog. Een hoger energielabel werkt erg aantrekkelijk voor kopers en geeft gelijk een meerwaarde aan jouw woning. 

Een aanbouw

Als er iets is wat direct zorgt voor een waardevermeerdering van jouw huis, dan is het wel het vergroten van het woonoppervlak. Het toevoegen van een extra slaapkamer, werkkamer of simpelweg een grotere woonkamer, zal gelijk voor een meerwaarde zorgen. Een aanbouw kan zelfs zorgen voor een verhogen in woonwaarde met de 60 tot 100% van de initiële kosten voor de verbouwing. Om te zorgen dat je het meeste uit jouw aanbouw haalt, schakel je advies in van een bouwkundige tekenaar of architect. Deze hebben namelijk een erg slimme kijk op hoe de ruimte van jouw woning beter benut kan worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn