Welke trends gaan we dit jaar zien voor verbouwingen in de badkamer?

14 maart 2022

Steeds vaker zie je voorbijkomen dat mensen hun badkamers laten renoveren of zelf gaan opknappen. Dit doen ze of zelf omdat ze handig zijn of ze laten het door iemand doen. Wil jij de badkamer ook opknappen maar twijfel je wat je wilt doen, wij geven je de trends.

De douchecabine vervangen

Een van de grootste aanpassingen die je doet in een badkamer is denken wij toch de douchecabine. De trend die er nu is met betrekking tot douchecabines zijn de simpele cabines. In principe zijn het eigenlijk niet echt cabines maar meer stenen wanden met een glazen deur. Op deze manier blijf je het effect van een klassieke badkamer behouden.

Tegenwoordig is de trend klassiek of industrieel. De kleuren zijn over het algemeen de klassieke wit, zwart of grijs. Onthoud wel dat je gewoon zelf altijd kunt kiezen welke kleur je wilt en niet vanwege een trend die kleur te kiezen. Mocht je dus de douchecabine willen vervangen bekijk direct deze douchewanden met een douchedeuren erin. Niet alleen extreem praktisch, maar ook stylish voor jouw badkamer! 

Luxere opmaak van de douchecabine

Overal zie je filmpjes voorbij komen waarbij er douchecabines net tot een ander niveau getild worden. Hier zie je in de muur vakjes gemaakt worden waarin je doucheproducten zou kunnen stallen in plaats van die plakbakjes. Ook heb je vaak douchecabines met twee douchekoppen en dan ook dubbele deuren.

Het is belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je hebt en wat je wilt. Tegenwoordig is een bad ook al een trend geworden, maar is het verstandiger om zelf te kijken of je dat gebruikt. Anders kun je inderdaad zoals hierboven aangegeven investeren in een dubbele douchecabine. 

Betegeling van de badkamer

Eerder was het zo dat je de badkamer liet betegelen waarbij je de vloer anders deed dan de muur. Nu is de trend iets veranderd en zie je steeds vaker voorbij komen dat zowel de vloer als de muur dezelfde tegels zijn waarbij het dus mooi doorloopt. Dit kan een industriële betonlook tegel zijn of misschien een marmeren vloer. Het kan gedaan worden met de tegels die je zelf wilt en kan uitkiezen.

Tegels dien je ook heel slim te kiezen bij het soort badkamer. Ze kunnen een badkamer er namelijk heel anders uit laten zien. Zo kunnen grote tegels in een kleine badkamer ervoor zorgen dat de badkamer er al een stuk groter uitziet. En wanneer een badkamer er groter uitziet dan wordt er al een heel groot verschil gemaakt. Daarnaast kunnen kleuren in de badkamer ook een groot verschil maken. Ga daarom overal slim mee om in jouw badkamer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Groendak

Alles over een groendak

Met groendak creëer jij een mooie tuin op je dak! Een groendak zorgt voor natuurlijke isolatie en verlengt de levensduur...

Lees meer