Tips bij het behangen (inclusief stappenplan!)

13 januari 2023
Behang

Behangen is een van de meest eenvoudige manieren om een kamer een nieuwe look te geven. Het is een goedkope en snelle manier om de sfeer van een kamer te veranderen. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met behangen. In dit artikel geven we een aantal tips en een stappenplan voor het behangen van een kamer.

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om de juiste soort behang te kiezen. Er zijn verschillende soorten behang op de markt, zoals vliesbehang, papieren behang en fotobehang. Vliesbehang is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, terwijl papierbehang meer tijd en inspanning vereist. Fotobehang is een nieuwe trend en biedt de mogelijkheid om een unieke afbeelding te kiezen voor de muur.

Het is ook belangrijk om te weten hoeveel rolletjes behang je nodig hebt. Dit hangt af van de grootte van de kamer en de grootte van de rolletjes behang die je koopt. Het is een goed idee om een beetje extra behang te kopen, zodat je genoeg hebt voor eventuele fouten of onvoorziene problemen.

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om de muur voor te bereiden. Dit betekent dat je de muur moet ontvetten, schuren en repareren waar nodig. Dit zorgt ervoor dat het behang goed blijft zitten en dat er geen luchtbellen ontstaan.

Nu je de voorbereidingen hebt getroffen, kun je beginnen met behangen. Hieronder volgt een stappenplan voor het behangen van een kamer.

Stappenplan

  1. Meet de grootte van de kamer en bepaal hoeveel rolletjes behang je nodig hebt.
  2. Maak de muur schoon en repareer eventuele gaten of scheuren.
  3. Knip het behang op maat, zorg dat je een paar centimeter overlap hebt voor het geval dat er iets fout gaat.
  4. Gebruik een behanglijm of behangplaksel om de achterkant van het behang te beplakken.
  5. Breng het behang aan op de muur, begin in de hoek van de kamer en werk naar buiten toe.
  6. Druk het behang goed aan en verwijder eventuele luchtbellen.
  7. Knip het overtollige behang af en repareer eventuele naden
  8. Laat het behang drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de lijm die je gebruikt.
  9. Als het behang droog is, kun je eventuele oneffenheden glad strijken met een roller of een plamuurmes.
  10. Als laatste kun je de kamer afwerken met accessoires zoals gordijnen, verlichting of schilderijen.

 

Bij het behangen is het belangrijk om de juiste tools te gebruiken, zoals een behanglijm kwast, een behangtafel, een snijmes, een rolmes, een behanglijm en een behangplaksel. Deze tools maken het behangen gemakkelijker en sneller.

Het is ook belangrijk om te weten dat behangen een precisie klus is. Er is weinig ruimte voor fouten, dus wees voorbereid om tijd te besteden aan het nauwkeurig aanbrengen van het behang. Behangen is een snelle en goedkope manier om een kamer een nieuwe look te geven. Het is belangrijk om de juiste soort behang te kiezen, de muur voor te bereiden, de juiste tools te gebruiken en nauwkeurig te werk te gaan. Volg het stappenplan en met een beetje oefening en geduld, zal je een prachtig resultaat krijgen. Wil je echt iets bijzonders? Ga dan voor fotobehang. Je kunt eenvoudig zelf fotobehang bestellen bij een online drukkerij.

Facebook
Twitter
LinkedIn