Welke brievenbus heb ik nodig?

1 juni 2023
welke brievenbus heb ik nodig?

Wanneer je op zoek bent naar een brievenbus heb je tegenwoordig ruime keuze. Waar je een aantal jaren geleden alleen nog maar een paar standaard modellen had in één of twee kleuren, is dat tegenwoordig wel anders! Tientallen, dan wel honderden verschillende modellen zijn er verkrijgbaar. Van kleine wandbrievenbusjes tot de meest grote, vrijstaande brievenbussen waar je zelfs pakketten in kunt laten bezorgen, het is er allemaal. En niet in één of twee kleuren, nee, sommige modellen zijn zelfs in meer dan 10 kleuren verkrijgbaar. Zo kun je precies de brievenbus bestellen in een kleur die jou het meest aanspreekt of die simpelweg het mooist bij jouw voortuin past. Kies bijvoorbeeld een kleur die matcht met je hekwerk of voordeur, zodat het een mooi geheel wordt!

Formaat brievenbus
Wanneer je slechts enkele poststukken in de week ontvangt is een klein brievenbusje vaak al prima. Het is ook afhankelijk hoeveel je thuis bent. Ben je dagelijks thuis om de brievenbus te regelen? Dan heb je niet zoveel ruimte nodig in je brievenbus. Ben je, bijvoorbeeld voor je werk, vaak meerdere dagen van huis? Dan is een groter model misschien beter, zodat er post van meerdere dagen/weken in gedaan kan worden. Denk over dit soort zaken goed na voordat je een brievenbus  gaat bestellen.

Waterdicht
Geen enkele brievenbus is 100% waterdicht. Dat komt omdat een briefkast nou eenmaal kieren bevat, anders kan deze niet geopend worden. Wel is de ene brievenbus beter bestand tegen regen dan de andere brievenbus. Dit is dus ook iets waar je rekening mee kunt houden. Het is verstandig om een brievenbus altijd op een plek te zetten waar deze zo min mogelijk ‘last’ heeft van de regen. Moet de brievenbus toch op een plek staan wat niet zo beschut is? Kies dan een model wat goed tegen regen kan. Een Bobi model bijvoorbeeld. Je vindt deze brievenbus op Yourmailbox.nl

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn