Verschillende aanhangers

3 juli 2023
Aanhangwagen

Ben je opzoek naar kwalitatief goede aanhangers? Dan heb je genoeg keuze op de aanhangermarkt. Zo kun je kiezen uit veel verschillende soorten aanhangers. Voorbeelden hiervan zijn de autotransporters, machinetransporters en multitransporters. Ook heb je nog de bakwagens, kippers en gesloten aanhangers. Daarnaast heb je nog motortrailers waarmee je motoren kan vervoeren. Al de zojuist opgenoemde aanhangers hebben hun eigen eigenschappen wat ze stuk voor stuk uniek maakt.

Wat is het verschil tussen bakwagens en de plateauwagens?

Bij de bakwagen bevinden de wielen zich naast de laadvloer. De plateauwagen heeft deze niet naast de laadvloer zitten, maar onder de laadvloer. Bij de bakwagen is het dus ook zo dat de breedte van de aanhanger niet de breedte van de bak is. Dit maakt dat de plateauwagen zijn bak wel even breed is als de aanhanger. Ook heeft de plateauwagen nog een handigheidje, de borden die je los naar beneden kan klappen. Dit zorgt ervoor dat het lossen en laden met veel meer gemak gaat.

Transport aanhangers

Er zijn drie verschillende transport aanhangers. De eerste van de drie is de autotransporter. De autotransporter is zoals al vernoemd wordt in de naam gespecialiseerd in het vervoeren van auto’s. Een autotransporter heeft i.p.v. de standaard borden rondom de aanhanger een 10 centimeter hoge reling.

De tweede transport aanhanger is de machinetransporter. Deze is gespecialiseerd in het vervoeren van machines. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een kleinere graafmachine. Als laatste heb je nog de multitransporter. Deze is zowel geschikt voor het vervoeren van kleinere machines als voor het vervoeren van auto’s. Ook kan de multitransporter een normale lading vervoeren net zoals bij een plateauwagen.

Gesloten aanhangers

De gesloten aanhangers zijn perfect het vervoeren van goederen in slechte weersomstandigheden. Doordat de aanhangers gesloten zijn heb je geen last van natte producten. Hierdoor blijven alle goederen intact en gaat niks kapot. Er zijn ook gesloten aanhangers die gemaakt zijn voor vakantiegangers of hobbyisten. Verder is er niet heel lang geleden een speciale versie gemaakt die heel populair is geworden, de koelaanhanger. Dit is een gesloten aanhanger waarbij de binnenkant gekoeld kan blijven. Hierdoor blijven de producten in de gesloten aanhangers koud.

Kippers en motortrailers

De kipper is de perfecte aanhanger wanneer er grondstoffen verplaatst moeten worden. Met de kipper kan je gemakkelijk deze grondstoffen kiepen. Het word je dus makkelijker gemaakt door de kiepfunctie die de kieper je geeft. Een motortrailer is een aanhanger die je gebruikt voor het vervoeren van motoren. Hiermee kan je motoren snel en veilig verplaatsen.

Het huren van aanhangers

Het huren van aanhangers wordt steeds vaker gedaan. Dit omdat veel mensen voor een weekendje de aanhanger nodig hebben. Ook omdat sommige mensen het te duur vinden om in één keer een aanhanger aan te schaffen. Er zijn een paar bedrijven die aanhangers verhuren. Aanhangwagendirect.nl is één van deze bedrijven. Deze aanhangers zijn op te halen op locatie in Heerenveen, Friesland. Het verkopen van aanhangers doet Aanhangwagendirect ook. Verder hebben ze ook een erg breed assortiment aan losse onderdelen. Voor verdere informatie kun je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Facebook
Twitter
LinkedIn
De beste designradiators van 2022

De beste designradiators van 2022

Designradiatoren worden steeds populairder nu mensen meer belangstelling krijgen voor binnenhuisarchitectuur. Ze kunnen een geweldige manier zijn om persoonlijkheid en...

Lees meer