Drie voordelen van infrarood verwarming

14 november 2023
infrarood

Het verwarmen van je woning kan tegenwoordig op zeer veel verschillende manieren gebeuren. Bij het uitkiezen van de meest interessante manier om dat te doen is het zo dat er aandacht dient te worden besteed aan tal van verschillende factoren. Denk hierbij om te beginnen aan bijvoorbeeld het type warmte waar je op wil kunnen rekenen. Steeds vaker is het zo dat mensen kiezen voor het gebruik van infrarood verwarming en dat is zeker niet zonder reden. Op deze pagina hebben we alvast de drie voornaamste voordelen van dit type verwarming voor je op een rijtje gezet. 

Voordeel 1: Je integreert ze eenvoudig in een bestaande ruimte

Voor zeer veel verschillende soorten verwarming geldt dat ze eigenlijk niet of nauwelijks te implementeren zijn in een bestaande ruimte. Dit althans niet wanneer je niet bereid bent om de nodige hak- en breekwerken uit te laten voeren. Dat is niet het geval voor infrarood verwarming. Voor deze vorm van verwarming geldt in de praktijk immers dat ze geen extra werkzaamheden vereist. De panelen zijn dan ook bijzonder eenvoudig in eender welke ruimte te implementeren. Dit dus voor alle duidelijkheid eveneens wanneer je geen schade aan de bestaande ruimte wenst aan te brengen. 

Voordeel 2: De warmte van infrarood verwarming is erg aangenaam

Je zou het op het eerste zicht kunnen denken dat de warmte die wordt geproduceerd door de verschillende verwarmingsbronnen altijd op dezelfde manier aanvoelt. Dat is echter niet het geval. Voor infrarood verwarming geldt dan ook dat ze er in de praktijk bekend om staat bijzonder aangenaam aan te voelen. Zeer veel mensen zijn dan ook grote fan van zogenaamde stralingswarmte. Wanneer je deze nog nooit eerder hebt ervaren kan het zeker interessant zijn om daar eens verandering in te brengen. Grote kans dat ook jij er immers best fan van zal zijn. 

Naast bovenstaande geldt voor infrarood verwarming dat ze omwille van haar aangename karakter ook perfect te implementeren valt in zowat eender welke ruimte. Wil je ze dus met andere woorden niet alleen voorzien in de woonkamer, maar ook in bijvoorbeeld de badkamer en zelfs in je slaapkamer? Dan behoort dat allemaal zonder probleem tot de mogelijkheden. 

Voordeel 3: Infrarood verwarming kan je helpen energie te besparen

De sterk stijgende energiekosten zorgen er vandaag de dag voor dat we als mensen massaal op zoek gaan naar manieren om te besparen op ons energieverbruik. Voor de verwarming in je woning geldt dat ze bestempeld kan worden als één van de belangrijkste energieverbruikers. Hiermee zullen we naar alle waarschijnlijkheid niets nieuws vertellen. Dit gezegd hebbende is het vandaag de dag vrij eenvoudig mogelijk om hier een bepaalde besparing op te kunnen realiseren. Dit kan gebeuren door ervoor te kiezen om je bestaande verwarming te laten vervangen door infrarood verwarming. 

Ten opzichte van traditionele verwarming is het zo dat de keuze voor infrarood ervoor kan zorgen dat je kan rekenen op een besparing oplopend tot zomaar even 7 procent. Dat lijkt op het eerste zicht misschien niet zo indrukwekkend, maar bereken gerust voor jezelf even hoeveel 7 procent op jouw energiefactuur precies betekent. Wanneer je dat doet zal je meteen kunnen vaststellen dat het verschil dus wel degelijk als meer dan aanzienlijk kan worden bestempeld. 

Twijfel niet langer en ga direct naar Verwarmbewust.nl.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn